News

Team Kona Spirit
ANYTHING IS POSSIBLE
IMG_2026
Træningspakke 1 (Team Kona Spirit).
Der kan nu ansøges om opstart på Team Kona Spirit. Der optages nye triathleter fra November 2018.
Pris: 12.000 kr for hele året. Betales forud i 4 rater a 3.000 kr (1/12, 1/2, 1/5, 1/8).
2 træningslejre (Mallorca og Lanzarote) Ca. 10.000 Kr.
På Team Kona Spirit får du adgang til vores sponsorer og samarbejdspartnere (FELT, Cykelfavoritten, Triudstyr.dk og FUSION).
Træningspakke 2.
Træningsvejledning og træningsprogrammer henimod dit mål, hvor du kan gøre brug af ugentlig tlf. sparring/coaching og et one2one møde hver 4 uge. Du får 5 ugers træningsplanlægning efter hvert møde one2one.
Du vil blive inviteret til træninger med Team Kona Spirit i al det omfang du kan/vil have lyst til.
Pris: 1.000 kr om måneden
Træningspakke 3.
Personlig træning hvor vi tager udgangspunkt i en enkelt detalje one2one. Det kan være løb på stadion, åben vand svømning, træning i center, afpudsning op til dit A-race.
Udarbejdning af Gameplan og evaluering af race efterfølgende.
Og/eller assistance til/på din rejse.
Pris: 450 kr pr time

 

 

Race report Hamburg 2018

”Swim Cancelled Ironman Hamburg” Det var beskeden, vi vågnede op til fredag morgen. Det er interessant, hvor meget sådan en beslutnig fylder og påvirker os triathleter i dagene op til konkurrencen. For mit vedkommende er beslutningen jo til min fordel, da jeg er en god løber. Alligevel var jeg utilfreds med beslutningen og ville hellere svømme. Vi vil alle helst køre en rigtig Ironman. Jeg ved formen er god, og at det klart er muligt at køre en tid under 9 timer. Det kom vi også til, men det tæller jo ikke rigtigt med i regnskabet…. Eller gør det? Uanset hvad blev tiden i hvert fald nok til en plads øverst på podietJ

Det blev nemlig en rigtig god dag i Hamburg med verdensklasseforhold. Hurtigere cykel- og løberute skal man lede efter. Nok en fantastisk sommerdag hvor det hele spillerJ både i og udenfor konkurrencen. Mit overordnede mål for sæsonen er at køre en toppodieplacering hjem på Hawaii til oktober, og derfor var dette race meget vigtigt for mig, da min holdning er, at skal jeg vinde på Hawaii, skal jeg være i stand til at vinde i Hamburg. Nu var der jo nok godt 300 andre athleter i min AG, der ville det samme, og oveni var det tysk mesterskab på distancen, så min forventning var, at der er mange athlter, der stiller knivskarpe op på dagen.

IMG_2023[1]Det lykkedes mig at vinde for andet år i træk, hvilket jeg er meget glad for, da jeg tvivlede lidt på egen kapacitet efter et lidt bøvlet forår, der toppede med en lungebetændelse i maj/ juni måned.

Hamburg var min Ironman nr. 13, som blev til en duathlon, hvor vi løb samlet 48,2 km og cyklede 180 km, hvilket jeg ikke havde forberedt mig på eller trænet til.

Min Gameplan var derfor at lægge et moderat udlæg på første løb, stramme den lidt og lægge lidt af på den sidste km inden T1. Det er også, hvad jeg gør, men 3:55 min/km avg. på første løb er lige lidt strammere end planlagt.

IMG_2017[1]På cyklen var min plan at køre væsentlig mere aggressivt fra start end normalt. Jeg har ikke svømmet, men løbet så benene er kampklare fra start. Så det bliver gjort, måske endda lige til den gode side. Ved 50 km har jeg stadig over 40 km/h i avg speed og 242 watt avg. og beslutter at bakke en smule. Der er rigtig mange dommere på ruten, og de gør for det meste et rigtig godt job, de har også meget at se til, da spredningen ikke er så stor, som hvis vi havde haft svømmet. Jeg rammer T2 efter 4:36 timer, hvilket er det hurtigste jeg nogensinde har cyklet på en Ironman. Det skal siges ruten kun var 178, 2 km , men det er alligevel 38,7 km/h så det….J

T2 er lang, men går hurtigt og ud på afsluttende marathon. Mit fokus har blandt andet været gennem træningen ikke at få et drop mellem 14-16 km på løbet, hvor jeg tit har 2 km hvor jeg ikke kan holde pacet. Denne gang er der ingen problemer på dette tidspunkt, og jeg holder steady pace. Dette gør jeg indtil km 28-29, hvor mine lægge og balder begynder at stritte imod, og jeg er i en periode nødt til at drosle ned for ikke at risikere en fiber i mine lægmuskler. Jeg har på dette tidspunkt også en føring på 15 minutter, så der er heller ingen grund til at risikere noget. På de sidste km mod mål strammer jeg tempoet lidt igen og  vinder min  AG med godt 17 minutter. SÅDAN. Glad….. YesJ

Dog ærgrer jeg mig stadig lidt over, at vi ikke har kørt en rigtig Ironman, da jeg klart ville have kørt under 9 timer i Hamburg. Men jeg tænker, det er en lille pris i forhold til alle de athleter, der kørte sin aller første Ironman og ikke fik lov  til at prøve kræfter med den rigtige distance. Jeg håber, de er klar på at prøve igenJ Ironmanorganisationen var ærgerlige over beslutningen, men det var den rigtige beslutning. Det var ualmindelig ulækkert det vand.

Så hvad nu? Vi skal til Hawaii, skal vi J og endda med min svoger, Keld Thomsen, og flere på IMG_2026Team Kona Spirit. Det bliver en fest. Nu står den på en lille uges restitution og lidt svøm og forhåbentlig lidt løb sidst på ugen, når / hvis benene kan bøjes igen, inden træningen målrettet stilles skarpt på Hawaii til oktober. Der er 2 måneder at arbejde i, hvilket jeg glæder mig meget til, da der stadig er flere trin på formskalaen.

Udover træningen skal der også arbejdes på at finde nogle gode samarbejdspartnere, der vil være med til at støtte Team Kona spirit og mit projekt om at indtage podiet på lavaøen, Hawaii.

IMG_2031[1]En stor tak til min familie, der holder mig ud, Ann, Marius og Caroline, I er de bedste, og jeg kunne ikke gennemføre dette uden jeres support. Ej heller uden det eminente træningsmiljø, vi har i Silkeborg og på holdet Team Kona Spirit .

Det er blandt andet det fantastiske træningsmiljø på Team Kona Spirit holdet, der har været med til at styrke mit niveau. Dog holder jeg stadig fast i min coach gennem mange år, Tommy Torpedo. Vi har IMG_2029[1]efterhånden haft et eminent samarbejde siden 2009.

En særlig tak til Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto, der har været en uvurderlig hjælp, da min krop bliver budt uanede mængder træning. Cykelfavoritten der har tunet min cykel til et Outstanding niveau. Værdens bedste konkurrance tøj fra Fusionsport, Den hurtigste rakket jeg har siddet på længe fra Felt Bikes Denmark Cykler, og vores samarbejdspartner på energi og diverse tri grej triudstyr.dk

 

Race Report Ålborg 1/2IM

IMG_1858Så er konkurence sæsonen 2018 endelig sparket igang. Jeg har tidligere på året kørt nogle korte races for at komme ud af komfortzonen, hvor der blev vist meget gode takter. Men desværre løb jeg ind i en lungebetændelse i slutningen af april måned, hvilket har sat mig noget tilbage, og samtidig gjorde det umuligt for mig at køre til DM i Herning.

Derfor er der blevet en mindre justering af sæsongplanen, og jeg glædet mig derfor meget til at køre i Ålborg i weekenden. Vi havde en rigtig god dag i Ålborg i søndags, med høj sol gode temperaturer og måske lige i overkanten vind til de 64 kg jeg kan mønstre. Et 404 forhjul fremfor 808 havde nok været et bedre valg på dagen :)

IMG_1860Mit mål for dagen var at køre en god konkurence med fuld gas, for at se hvordan det ville påvirke mit afsluttende løb. Jeg svømmede udmærket, faktisk næsten 3 minutter hurtigere end i Kronborg for 14 dage siden, hvilket er rigtig godt, dog måtte jeg konstatere at jeg allerede efter svømningen følte mig lige træt nok, og det er lige tidligt nok. Det viser sig at den er god nok, jeg mangler de sidste 30 watt på cykelen og benene bliver tykke når jeg kommer over 270 watt og har det bestemt bedst under 240 watt. Min gameplan var at forsøget at ramme de 245 watt avg. Men jeg ender ud med 232 watt. Det var hvad der var. Et lyspunkt er det dog at jeg havde det lettere med at køre de 245 watt på de sidste 20 km end de første 70 km.

IMG_1861På det afsluttende løb beslutter jeg tidligt at ikke forsere men at lægge et jævnt godt kruise tempo som jeg kan holde hele vejen uden at lide. Dette lykkes ret godt, og er uden samenligning det bedste element jeg tager med fra konkurencen.

Jeg vinder min AG men bliver slået af min svoger Keld Thomsen. Sådan er det jo, det skal være plads til de unge fremadstormende athleter:) Vel done Keld og godt kørt. Keld bliver også vinder af sin AG i Ålborg.

Det vigtigste for mig var at få en god gennemkøring inden et af hoved konkurencerne i år, Hamburg IM den 29 juli. Jeg er sikker på at weekendens race er med til at flytte min performance mod stævnet i Hamburg, hvilket det også er brug for, da min form har lidt et knæk her i foråret. Men mon ikke vi når det:)

IMG_1856Tak til alle de fantastiske heppere og supportere der havde taget turen til Ålborg i søndags. Fantastisk med familie, venner og SMT’ere. TUSIND TAK for support. Og en særlig tak til Team Kona Spirit for det fantastiske træningsmiljø, hvor man til enhver tid kan blive savet midt over:) og tak til Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto for at hjælpe mig med at holde min krop smidig så den kan holde til den daglige træning jeg byder den, og det er ikke så lidt☺ God vind, vi ses der ude efter en lille ferie/ træningslejr i Italien og Garda søen.

 

Varmetræning inden Hawaii 2017

Thomey I mine forberedelser til Hawaii i år havde jeg lavet en aftale med Thomey Institut, hvor jeg fik muligheden for at træne i deres nye termiske rum. Det er træning i 38 grader, hvilket er perfekt temperatur i forhold til Hawaii. Jeg trænede i det termiske rum to gange om ugen i ca. 1.10 timer ad gangen. De første gange var det rigtig varmt, og jeg var ved at springe i luften i de sidste 10 minutter. Men  blot efter 2 uger var der stor fremgang at spore. Det var knapt så krævende at træne i det varme miljø, pulsen faldt, og kroppen kunne yde mere under de varme betingelser. Så er der jo altid den mulighed at sætte træningsintensiteten opJ Det ene hold, jeg valgte, var ’Roll & Release’, der er forholdsvis rolig træning. Til gengæld var det perfekt i forhold til bevægelighed og til at få strukket kroppen godt igennem i det varme miljø. Udover varmetilvænningen var det også med til at kroppen bedre kunne holde til de mange, lange og hårde træningstimer. Det andet hold var ’styrke & stræk’, hvilket var noget hårdere træning og da særlig i forhold til core muskulaturen, men stadig også mange strækøvelser.

For mig var det et helt perfekt supplement til den mere tri-specifikke træning, og jeg var da heller ikke i tvivl om effekten, da jeg landede på Hawaii. Varmen var slet ikke en udfordring. Normalt bliver man nærmest slået af varmen, når man ankommer fra det kolde nord, men jeg oplevede temperaturen som behagelig. Det er selvfølgelig stadig hårdt og varmt, når man skal lave noget fysisk, og kroppen skal stadig bruge minimum 10 dage på at akklimatisere. Men jeg havde et klart forspringJ

Hvad sker der egentlig med kroppen, når man byder den hård træning/ aktivitet ved høje temperaturer? Uden at jeg på nogen måde skal udnævne mig som videnskabsmand på området, tør jeg alligevel at komme med nogle statements.

Her er nogle af de ændringer, der sker i din krop ved varmetræning:

  • Varmetilvænning øger din VO2max med ca. 8% i varmt klima og ca. 5% i koldt klima.
  • Det nedsætter din hjerterytme (puls) ved løb i varmen.
  • Det nedsætter din krops kernetemperatur i hvile.
  • Det vil medføre, at du ikke vil opfatte det lige så anstrengende at løbe i varmen (Borgs skala – RPE).
  • Det øger din svedrate, altså den mængde sved, du sveder, men sveden fortyndes. Det nedsætter mængden af de elektrolytter (især natrium og chlorid), du sveder ud, selvom svedraten øges.
  • Det udvider kroppens blodplasma volumen (blodmængden øges, så blodet ikke bliver for tyktflydende).
  • Link til kilde: https://www.loberen.dk/content/varmetraening-hvordan-du-bedst-akklimatiserer-til-at-loebe-i-ekstrem-varme

Varmetræning og højdetræning kan på nogle punkter tilnærmelsesvis give den samme effekt.

Så hvis man blot vil booste sin form til et race, kan varmetræning også benyttes til dette formål og er måske for os danskere lettere tilgængelig end højdetræning J Så det er ikke så skidt endda for langdistance triatheter.

Hvis man giver sig i kast med varmetræning, er det selvfølgelig altid et spørgsmål om hvor meget og hvor lidt. Personligt havde jeg fem uger af to gange om ugen. Derudover havde jeg trænningspas på løbebånd og på turbotræner i regnøj for at lære kroppen at yde under ekstreme temperaturer. Så totalt set blev det til 3-4 varme pas om ugen, de fleste med lav intensitet.

Stor tak til Thomey Insitut for at give mig mulighed for de optimale forberedelser til Hawaii 2017. Jeg kan ”varmt” anbefale denne træning og tænker, en bonus er, at den også er skadesforebyggendeJ

Vi ses derude. Atb. Thorstein Gystad

 

 

Race Report Hawaii 2017

IMG_0720[1]Jeg havde en drøm. Drøm om at stå på podiet til Hawaii IRONMAN 2017. Det var den drøm, der bar mig igennem dagen i går. Jeg har aldrig været så presset hverken mentalt eller fysisk, som jeg var på afsluttende marathon i går. Regler er godt Jeg har en, der står over dem alle: ”ALDRIG ALDRIG GÅ” på afsluttende marathon. Den gælder også på Hawaii.

 

Nå men der er jo lige noget, der skal klares inden aflsuttende marathon. Jeg var spændt på svømningen. Jeg har arbejdet en hel del med svømning i år, og også haft ene-lektioner med Bahri fra SKK. Det har givet pote, og svømmetiden blev reduceret med ca. 3 min fra 2013. IMG_0752[1]Den kunne have været reduceret yderligere, men svømningen på Hawaii er hård. Der er rigtig mange tricks. Så som ankeltræk, afsæt på anden mands skulder, og derudover blot at blive svømmet over. Jeg har nu en rimelig nem svømning det til trods. Lidt ærgerlig over, at der er en, der sætter af fra min skulder, så jeg mister det lokomotiv, jeg har fået fødder påJ Vi er i gang med at overhale den ene gruppe efter den anden, men jeg ryger af ca. 1000m inden landgang. Øv, jeg bliver fanget bag en gruppe, jeg ikke kan komme igennem og sætter nok ca. 1 minut til. Til gengæld kommer jeg rigtig frisk op af vandet, hvilket ikke er uvæsentligt på Hawaii. I T1 er min pose taget? Hvordan kan det ske til VM? Nå, men katastrofen er ikke større, end at jeg mangler en gel og et par strømper. Og dog – strømper er godt i cykelskoene, fordi de holder godt  på vandet, jeg pøser i skoene for at køle fødderne. Asfalten holder ca. 60 grader herovre!

Afsted med mig, men det koster lidt på skiftet og lidt forvirring. Min Gameplan er at cykle konservativt ud til Hawi for at spare kræfter på tilbagevejen i modvinden. Det bliver en tand for konservativt, og ca 20 km inden Hawi vælger vinden at ændre sig drastisk. Fra let medvind, hvor hastigheden ligger på 42-45 km/h får vi lige kraftig modvind, og hastigheden siger nu 25 km/h og wattene ryger fra 225 watt til 245 watt.

IMG_0747[1]Jeg oplever, der var mindre drafting end tidligere set, og dog kommer der en bus med ca. 25 athleter, der okser forbi 5 km inden toppen ved Hawi. På grund af den hårde modvind, jeg havde til Hawi, ser jeg nu frem til en nemmere hjemtur end normalt. NEEEE. Vinden har da vendt igen. Så vi skal til at arbejde med den sædvanlige modvind hele vejen hjem på King K. Highway. Der er rigtig mange, der går kolde de sidste 50 km. Dem, der har kogt over eller cyklet over evne. Jeg cykler gennem flere grupper, der ikke er i stand til at holde mit hjul. Jeg ligger på mine IM watt og er rigtig frisk. Men mit cykeludlæg har været for konservativt, og jeg ligger 15 watt i Avg. Watt end Game plan, og hvis der er noget, der skulle have været håndteret anderledes, var det nok lige cykeldelen, der skulle have et nyk opad. Omvendt havde jeg mere energi til løbet på den uden sammenligning varmeste dag, siden vi kom her til. Der er ca. 35 grader i skyggen, omend der ikke er skygge på løberuten. Jeg havde håbet, at der, som  det så tit sker her om eftermiddagen, vælter skyer ned fra bjergene, men nej vi løber i høj sol hele vejen. Ved hvert væskedepot drikker jeg vand. Et krus med is i kasketten, og et krus med is ned at ryggen. Jeg har aldrig haft så mange isterninger i måsenJ På et tidspunkt tyrer jeg et krus med isterninger ned ad brystet og maven. Det gjorde jeg kun en gang. Det var lige ved at slå maven i stykker, da den blev for afkølet.

IMG_0737[1]Til trods for at jeg følte mig frisk fra cyklen, var det hårdt at komme afsted på løbet, men ved ca. 7 km slipper det, og jeg er flyvende. Det er jeg indtil ca. 14 km på den kuperede rute henad Alii Dr. Det er ulideligt varmt, og jeg skal lige om lidt op ad Palani Rd. Den stejleste bakke på turen. Jeg har følelsen af at gå helt i stå, men Ann fortæller mig bagefter, at det så rigtig godt ud. Ud ad High Way, let modvind. Dejligt, det svaler en smule. Der er langt til Energy Lab, og benene vil ikke rigtig flytte sig lige så hurtigt, som jeg tænker. Jeg beholder dog et godt overskud, situationen taget i betragtning. Det er først på tilbagevejen, der skal trykkes. Det er rigtig mange, der går nu. Athleter der er kogt over. Ned i Energy Lab og op igen, og nu er der blot hjemturen tilbage. Min Game plan siger, at jeg skal forsøge at komme ned i 4:30 min/km tempo. Det lykkes næsten ved at arbejde med kadancen. Jeg kommer ned i 4:37 min/km. Det er det ikke mange, der kan følge på det tidspunktJ Ved 36 km skal der øges igen. Jeg gør det bedste jeg kan, men kommer ikke under 4:35-4:37 min/km. Dog giver jeg det sidste på de 2 sidste km med 4:15 on 4:07 min/km. Jeg var meget glad for at komme nedad Palani Rd., fordi jeg nu ved, det ikke kan gå galt, og jeg  ved, at  jeg ligger på en sikker 3. plads. Fedt fedt fedt. Jeg mærker glæden brede sig i kroppen, og det er den fedeste oplevelse at  løbe ned til opløbet ad Alii Dr. :)

IMG_0744[1]Til sidst. Tak for supporten fra nær og fjern. Jeg har verdens bedste heppehold i Ann og ungerne, og de stod også den varme dag igennem med stor stil, og med super support hjemmefra :)

Jeg er meget beæret over, hvor stort et fokus, der har været på racet hjemme i både Danmark og Norge. TUSIND TAK for alle lykkeønskninger, beskeder, det er overvældende.

Og også tak til mine samarbejdspartnere, der har gjort dette eventyr muligt.

Team Kona Spirit Holdet og træningsmiljøet er af uvurderlig betydning.

Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto, der har været en uvurderlig hjælp, da min krop bliver budt uanede mængder træning.

Cykelfavoritten der igen har tunet min cykel til et Outstanding niveau.

Fittrabit der har givet mig Aronia og rødbede juice.

Kælder slagteren der har lovet at fede mig op, når jeg kommer hjem :)

Americantravel for at støtte mig og stykke en fantastisk rejse sammen

Thomey Institute der har givet mig de bedste betingelser i forhold til varme træning/ tilvænning op til Hawaii

Tipsbladet der har hjulpet mig med rejsen

FUSION world der har givet mig noget af det bedste race tøj på markedet

Keep dreaming. And believe in them. The dream can bring you all the way.

Nu er der ferie :) Nå jo – I aften skal jeg på podiet til award ceremonien. Det glæder jeg mig helt vildt til. Det bliver en kæmpe oplevelse :)

 

IRONMAN København

LogoAmericantravelOm få timer brager det løs i Kbh. Årets største tri event på dansk grund “KMD IRONMAN”. Det bliver en fest. Det er her mange triathleter der kører for at kvale til Hawaii til oktober, om blot 8 uger. Jeg håber det lykkes for de af jer der har dette mål :) For dem der skal afsted er der en stribe ting der skal organiseres i forhold til rejsen og opholdet. Jeg har fået rigtig god og proffesionel vejledning til min rejse og mit ophold ved American travel. Jeg vil varmt anbefale dem der skal afsted til at kontakte American travel der har speciale i at arrangere rejser til USA og Hawaii. Du kan kontakte American travel via deres hjemmeside på Link for en uforpliktende snak. Held og lykke i København i Morgen :)

 

Race Report Hamburg 2017

 

20841690_10155611571793685_1913658795_oSå ”NAILED” man lige Hamburg Ironman i weekenden. Det var en kæmpe forløsning at lykkes med det projek og at vinde min AG i dette helt nye race i Tyskland. Jeg må indrømme, jeg har været meget nervøs op til racet denne gang.

Men det blev jo en rigtig god dag i Hamburg og en god start på et nyt stævne i Ironman serien.

Jeg kørte min Ironman nr. 11, og jeg vidste på forhånd, at ruten ikke var til at sætte rekorder, ej heller at køre under 9 timer, så mit fokus var at forsøge at vinde konkurrencen ved at køre et stabilt race på et højt niveau. Min form er rigtig god, og jeg vidste derfor, at de andre skulle være rigtig stærke, hvis de skulle køre hurtigere end mig. Men man ved jo aldrig i et land som Tyskland, som må siges at være en af de stærkeste nationer på Ironman distancen. Projektet lykkedes, og jeg vinder min AG med 26 sekunder, så der var spænding til det sidste. Jeg mener dog helt ærligt, at hvis der skulle graves dybt, havde jeg nok 1,5-2 minutter, jeg kunne have skåret marathonet med, men det var heldigvis ikke nødvendigt, hvilket er rigtig godt for det næste projekt. Hawaii den 14. oktober.

Vi skal til Hawaii, skal vi J og jeg glæder mig til at fortsætte træningen og yderligere hæve min form i løbet af de næste 2 måneder. Jeg tror på, at hvis jeg kan fortsætte at træne på samme niveau og undgå skader, som jeg hele sæsonen har været forskånet for, kan jeg hæve niveaet til oktober.

Modsat sidste år i Kbh havde jeg ikke ro i kroppen i dagene op til racet, hvilket plagede mig en smule, men der var også mere på spil i år, hvor jeg på forhånd havde annonceret, at målet var at vinde min AG og at kvale til Hawaii. Træningen op til har været noget nær det perfekte, og jeg er derfor væsentilig stærkere i år end sidste år i Kbh.

Race day

Op kl. 03:50 og svømmestart går kl. 06:50 med minimal søvn. Jeg sover sjældent op til IM, men hviler kunJ Men Off we GO. Der ventede en ny oplevelse i dag. Da det var første gang nogen sinde der var IM i Hamburg, var vi jo med til at skrive historie. Jeg var lidt ukomfortabel med 20861387_10155611572263685_1889100289_osvømningen, da jeg ikke var helt overbevist om, at vandet vi skulle svømme i er helbredsfremmende. Det var så grumset, at man dårligt kunne se sin egen hånd i vandet, og man kunne slet ikke se fødderne foran,hvilket betød 3,8 km, hvor jeg svømmede selv. Da jeg ankom til skiftezonen, fandt jeg ud af, at jeg havde glemt mit pulsbælte på hotellet. Lille krise, inden jeg fik pulsen ned og besluttede, det ikke er et problem, da jeg på cyklen slet ikke bruger pulsen, men kører udelukkende efter watt og kadance, og på løbet er det kun en kontrol parameter, hvor jeg bruger km tid og kadance. Så afsted med mig.

Min svøm var lidt under standard, men ikke en katastrofe, så Ok inden vi løb ind i skiftezonen, der var 800m lang :) Det er MEGET langt. Ud på cyklen efter et godt skifte, hvor jeg konstaterede, at min Wattmåler ikke fungerer i dag. Øvvv nu er jeg presset, jeg har ingen watt tal at køre efter, 20883655_10155611571928685_122815115_ohvilket hele min performance og træning er bygget op omkring og ej heller puls, det eneste jeg har er hastighed og kadance….. BOM BOM. Ny Game plan. Jeg beslutter, at det ikke er et problem, da jeg har trænet så mange timer i race pace, at mine watt er kodet ind i kroppen. Jeg kører derfor resten af dagen på min fornemmelse. Jeg er dog ikke imponeret over min hastighed på den meget krævende cykelrute med 1000 højdemeter, men må åbenbart have pacet godt alligevel, da jeg splitter gruppen ad første gang ved ca de 80 km. Nogle kommer dog op igen lige inden 100km, og vi ligger så samlet en mindre gruppe over de næste 4-5km lange stigninger, hvor jeg holder pænt igen. Ved godt 120 km strammer jeg kæden igen, da jeg har det rigtig godt, med masser af overskud og sidder lige pludselig alene. Jeg holder den egentlig forholdvis stram indtil 160 km, hvor jeg finder ind i et lidt lavere pace, anslået ca 210 watt,  og holder høj kadance for at blive klar til det afsluttende løb. Jeg er lidt bekymret i forhold til en tysk konkurrent, jeg ved, har sluppet fra mig på cyklen, men jeg stoler på, at mit løbeniveau er højere end hans, og at jeg derfor vil hente ham senere, hvilket jo også lykkes :)

20862163_10155611572128685_1866853366_oAfsluttende marathon fungerer rigtig fint, og jeg finder ind i et stabilt og jævnt ikke for højt tempo, jeg ved, jeg kan holde hele vejen. Jeg ligger nu nummer 4, men håber, at jeg stille og roligt vil arbejde mig op på podiet. Og ved km 30 et eller andet, er jeg ”NUMBER 1” og kan egentlig kontrollere den lidt derfra. Men men man skal ikke undervurdere de tyske atlether, og jeg har fået at vide, at Peter Lohmann (nr 2) er en rigtig god afslutter, så han skal heller ikke komme for tæt på. Mit forspring er på det højeste ca 45 sek, og det slutter med 26 sekunder. Jeg ser ham ved sidste vendepunkt, hvor vi har ca 700m hjem og skruer allerede der tempoet for ikke at risikere noget :)

20862467_10155611572068685_784075977_oSå nu på den anden side står den på restitution. Jeg er heldigvis ikke i nærheden af at være smadret på samme måde som sidste år i Kbh, hvilket fortæller mig, at jeg ikke har kørt mig helt ud, og at min form og styrke er væsentlig højere end sidste år.

Så nu gælder det igen træning og ikke mindst at finansiere Hawaii eventyret :) Der skal meget til, så det skal der arbejdes med. Jeg håber på at være heldig at finde nogle gode samarbejdspartnere, der vil være med til at støtte mit projekt om at indtage podiet på lavaøen, Hawaii.

Til sidst vil jeg sige tusind tak til alle træningskammeraterne i Silkeborg, det er et super Capturetræningsmiljø i Silkeborg især for dem, der vil træne op til en Ironman. Jeg har i igen år haft glæden af og muligheden for at være en del af holdet Team Kona Spirit ved Keld Thomsen og nyder til daglig godt af det træningsmiljø og fællesskab, vi har, hvor jeg også selv coacher flere af athleterne :)

Det er blandt andet det fantastiske træningsmiljø på Team Kona Spirit holdet, der er med til at styrke mit niveau, dog holder jeg fast i min coach gennem mange år, Tommy Torpedo. Vi har efterhånden haft et eminent samarbejde siden 2009.

En særlig tak til min familie og dejlige kone og børn, der gør det muligt for mig at dyrke triathlon på et stadig højt niveau. Og tak til Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto, der er en uvurderlig hjælp, da min krop bliver budt uanede mængder træning. Cykelfavoritten har tunet min cykel til et Outstanding niveau. Tak fordi I holder mig ud ”Pernittengryn”. Og tak til Fitrabbit for kosttilskud og nu også Americantravel, jeg er ved at etablere et samarbejde med i forhold til rejsen til Hawaii.

Atb. Thorstein

 

 

Race Report Ålborg 1/2IM

Thorstein T2cykelSå var der igen konkurence på den1/2 distance, og denne gang i Ålborg. Min tilgang til dette race var at have en god oplevelse, et godt flow i konkurrencen. Hvis jeg formåede dette hved jeg at det også vil komme et godt resultat. Det var vigtig for mig at få en god oplevele i weekenden da det ikke rigtig har villet sig her i foråret. I Holstebro gik min  bræmse i stykker, hvilket betød at jeg kørte 27 af de 30 km med forbremsen trukket I Herning ramte jeg slet ikke dagen og havde generelt bare en dag hvor jeg skulle arbejde hårdt for hver meter. Så derfor havde jeg brug for en god konkurence, nu når det var sidste formtest inden min IM i Hamburg den 13 august.

Ann og mig havde valgt at tage en overnatning på Hotel det Hvide Hus ”Comwel” i Ålborg, hvilket ligger lige i øjet i forhold til racet. Man kan blot trille ned til skiftezonen fra hotellet om morgenen:)

Nu var det nok 3 gang jeg køre stævnet i Ålborg, dog var det en helt ny løberude, og nogle enkelte små ændringer på cykelruden.

Jeg kan stærkt anbefale stævnet i Ålborg. Det er et gennemarbejdet og meget solidt stævne, hvor intet mangler, og de har bare styr på hele arrangementet. Det er en skam at der kun er ca 200 atlether til start på den ½ IM distance, stævnet har fortjent større opbakning og tilslutning.

Thorstein løbHvordan gik racet så? Det gik rigtig godt. Jeg svømmede ca 2 minutter hurtigere end i Herning og det til trods for lidt start problemer så jeg missede den første gruppe, og fik dermed lov til at svømme en hel del selv, men aligevel oppe efter 28:42 minutter. Ind i T1 og ud på cyklen. Det blev en hård start, da de første ca 15 km foregår i stiv modvind, altså retning mod vest. Det betød at der skulle trykkes alt for mange watt af de 63 kg der skulle produce dem, og allerede ved de ca 20 km kunne jeg mærke at vi lige skulle holde lidt igen. Der kommer i alt 4 atlether forbi, men jeg vælger at lade dem køre og får lov til at køre de 90 km alene. ”NP 238 watt” hvilket giver 3,87 watt/kg for nerderne. Min cykelsplit bliver derfor lidt langsommere end jeg havde tænkt 2:24:51 klokker jeg. T2 og så 21 km afsluttende løb. Det var særlig her jeg var skuffet over egen præstation i Herning. Jeg har besluttet at jeg vil holde en stabil jævn fart på hele distancen, og glæder mig over at jeg løbber ca. 4:00 min/km forholdsvis ubesværet:) Jeg løber denn hastighed i 15 km og formår enda at aflsutte med den hurtigste runde til sidst. FEDEST og halvmarathon  på 1:22:57 og en sluttid på 4:20:49 timer. Vinder af min AG og en samlet nummer 7 overall. Jeg har ikke kørt en hurtigere tid på 1/2IM siden 2011 sådan.

Det er fedt at starte den sidste fase af træningen til IM i Hamburg med denne konkurence. Det giver god selvtillidJ og motivation

Morten og ThorsteinOg tak til alle de fantastiske heppere og supportere der havde taget turen til Ålborg i søndags. Fantastisk med familie, venner og SMT’ere. TUSIND TAK for support. Og en særlig tak til Team Kona Spirit for det fantastiske træningsmiljø, hvor man til enhver tid kan blive savet midt overJ og tak til Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto for at hjælpe mig med at holde min krop smidig så den kan holde til den daglige træning jeg byder den, og det er ikke så lidt☺ God vind, vi ses der ude.

 

HOLSTEBRO Triathlon 2017

Når man siger forår og tri sæson der starter, så tænker man også Holstebro triathlon. Et af de ældste og mest traditionelle tristævner, der er i kalenderen. Det er en klassiker.

Så også i år var SMT godt repræsenteret med mange startende i det rigtig gode forårsvejr. Der var ca. 18-20 grader, dog med en hård nord-vesten vind, men rigtig gode forhold at starte sæsonen i.

Blandt de mange SMT’ere var der selvfølgelig 3 musketerer fra Team Kona Spirit, som havde valgt at teste og pudse formen af i Holstebro.

De fleste fik, hvad de gik efter og havde en god formtest. Ulrick Sørensen stillede således til start i veteranklassen ligesom Jan Nielsen og Thorstein Gystad. Der var lagt op til en spændende dyst.

Ulrick LøbUlrick kom fra en lang vinter med skader og en lang genoptræningsperide med sit knæ, der har drillet lige siden sidste efterår. Men ihærdig styrketræning og stabilitetsøvelser hele vinteren igennem har givet pote, og Ulrick overraskede sig selv og andre med at gennemføre en rigtig god konkurrence, og det vigtigste af alt: Knæet holdt til belastingen.

Ulrick kom hjem i tiden 1:32:24, og det holdt til en samlet 17. plads og en 6. plads i veteranklassen. Nu skal Ulrick blot have en stabil træning gennem sommeren, så må vi se, om det er muligt at køre KMD Ironman i Kbh til august.

Janløb2Jan Nielsen må gå i kategorien som en erfaren triathlet, og han har i år lagt meget mere træning igennem vinteren end tidligere år og er blevet en del af Team Kona Spirit og har længe vist god form. Især på cykel og i løbeskoene.

Jan fik da også en god cykeltur efter at have fumlet lidt i skiftezonen i T1. Det var noget med et startnummer, der skulle på:-) Det husker vi nok næste gang.

Jan cyklede en god 30 km, og skiftet til løb gik godt. Jan leverer et rigtig godt løb og afslutter med 3:50 min/km på de afsluttende 7 km. Det giver en sluttid på de 1:33:00 og en samlet 20. plads og en 7. plads i veteranklassen. Det lover godt for Herning den 10. juni og Frankfurth i juli måned.

løbBillundThorstein Gystad får ikke den bedste konkurrence denne gang. Det er umuligt at få gang i cyklen, og det viser sig, at det skyldes, at en fjeder i forbremsen brækker efter ca. 5 min på cyklen, og herefter er forbremsen trukket! Det giver en rigtig hård cykeltur og giver lidt trætte ben på det afsluttende løb. Det afsluttende løb går i 3:47 min/km og giver en sluttid på de 1:33:32 og en samlet 21. plads og en 8. plads i veteranklassen.

Også stort tillykke til de øvrige SMT’ere.

Særligt skal nævnes:

- David Adelskov der kører en samlet 2. plads hjem overall i tiden 1:24:06.

- Tina Thomsen bliver også 2’er i kvindernes veteran klasse i tiden 1:39:05

- Karsten Dahl bliver nr. 3 i herrernes veteran klasse i tiden 1:28:08

Stort tillykke, og tak for en rigtig god dag i Holstebro.

18623422_10209422361291390_4099562135856359519_o

 

 

 

 

 

FittRabit Functional Drinks-Denmark

JCaptureeg har i denne sæson en samarbejdsaftale med FittRabit Functional Drinks-Denmark gennem Team Kona Spirit. De forhandler naturprodukter der hjælper mig til at bedre tåle den træning jeg byder min krop, på vej til min næste Ironman konkurence. I vinterhalvåret drikker jeg hver dag Aronia. En juice der styrker mit imunforsvar. Og når sommer og konkurence sæson nærmer sig suplerer jeg min kost med Rüben Herz og Power Boosr der er konsentreret Rødbede juice, der for mig gør en særlig forskel i forhold til udholdenhed og restitution. I kan finde mere information om FittRabit produkterne på deres Facebook side ved at klikke på FittRabit logoet.

 

Race Report KMD IRONMAN København 2016

Sikke en dag vi havde i København til KMD Ironman. Det var en fest, og jeg er stolt af min præstation.

MålJeg kørte min 10’ende IM og den 5’te under 9 timer, det er et stabilt CV. Jeg vinder min AG med 25 minutter, hvilket jeg er meget overrasket over. Det er i øvrigt første gang, jeg har vundet en AG i IM regi, hvilket var en mega fed oplevelse.

Jeg sagde nej til min Hawaii slot. BOM……. Det var der flere grunde til. I mit univers er det ikke en option at tage alene afsted til Hawaii, hvilket betyder, vi er fire, der skal afsted, og det er familiebudgettet pt. ikke til. Derudover har jeg været løbeskadet siden januar, og det var derfor en rimelig stor belastning at løbe et afsluttende marathon, så fornuften sagde mig, at det ville være klogt at give kroppen en pause nu, så jeg kan starte en ny sæson skadefri:) Beslutningen var taget inden Award ceremonien, og det tror jeg var meget klogt. Det var svært at takke nej til Hawaii. Men fedt at se den glæde, der bredte sig hos en anden i min AG, da han så kunne overtage mit Hawaii slot.

I dagene op til denne IM har jeg haft en indre ro, jeg ikke tidligere har haft op til IM konkurrencerne, men de sidste ugers træning har også på alle mulige måder tegnet godt og vist en rigtig god formudvikling. Den eneste ubekendte, jeg havde, var, om jeg kunne gennemføre et afsluttende marathon og løbe hele vejen. Min længste løbetur har været 15 km i roligt tempo, og derudover har jeg haft en tur på 18 km og 21 km begge med løbe – gå protokol. Hvad er det? Det betyder, at man løber f. eks 7 min og går 1 minut. Sådan bliver det ved, indtil man rammer dagens km tal.

Det, der altid er sikkert ved en IM, er, at jeg ikke sover meget natten op til racet. Det er morgen kl. 03:50 og svømmestarten går kl. 07:05. Der ventede en ny oplevelse i dag, da det var første gang, jeg skulle være med til en rullende start. Det fungerede rigtig fint, og jeg startede allerede i 6. række og var dermed langt fremme fra start. Kroppen mærkedes tung og uoplagt fra start, hvilket jeg ikke var tilfreds med, men blev nødt til at acceptere. Jeg svømmer alligevel lige under timen, hvilket er et par minutter langsommere end håbet. T1 går rimelig smooth, og jeg er IMG_53771_cykelhurtigt ude på cyklen. Her viser den rullende svømmestart sig fra den gode side. Fordi jeg er kommet godt fra start, kommer jeg afsted med andre atlether, der også er godt kørende på cykel, hvor jeg tidligere altid har skullet køre mig opad i feltet. Det skal også lige nævnes at Kbh. viste sig i sin bedste udgave. Bedre cykelforhold, end vi havde i søndags, kan næppe opdrives i Danmark.

Det går stærkt på cyklen, men stadig med overskud, hvilket hele tiden har været planen i forhold til min beskedne løbemængde. At deltage i København er helt fantastisk. Der er tilskuere på det meste af ruten, og der bliver heppet og råbt alle vegne. En særlig tak til venner og bekendte, der havde taget turen til Kbh. for at hjælpe os – de håbefulde – på vejen til at nå vores mål.

I T2 bliver der hurtigt skiftet om til løb. Jeg var i et stort dilemma i forhold til løbet. Skulle der satses, eller skulle der løbes konservativt? Der skulle satses, jeg har jo startnummer påJ De første 10 km går meget godt, dog begynder min hæl at sige fra ved ca. 12 km, og der er jo alligevel lidt hjem endnu.

web-ICOH0121_løbJeg får arbejdet lidt mentalt med mig selv og får smerten til at forsvinde ved at flytte fokus. Det går igen rigtig fint, dog kan de manglende km mærkes nu. Ved de 27 km er dagen ved at kunne mærkes, men mine ben og jeg laver en aftale om, at når vi er kommet så langt, kan vi også løbe hjem:) Der mangler jo også nu kun en almindelig træningsturJJ Det holder hårdt til sidst, men det holder, og jeg er utrolig stolt og glad over at præstere en tid under 9 timer.

Hvad så nu? Ja, i disse dage betaler jeg så prisen for de manglende løbe km og har mega stive ben, der næsten ikke kan bære eller bøjes, men mon ikke det bliver bedre i morgen. Og hvis jeg skal være IRONMAN i mit næste liv, skal jeg ikke have et treplanshus:)

Til sidst vil jeg sige tusind tak til alle træningskammeraterne i Silkeborg. Der er et super træningsmiljø i Silkeborg, især for dem der vil træne op til en IM. Jeg har i år haft glæden af og muligheden for at være en del af holdet Team Kona Spirit ved Keld Thomsen og nydt godt af det træningsmiljø og fællesskab og har også selv haft glæden af at træne nogle athleter, som har arbejdet stenhårdt på at nå sine mål og som begge lykkedes med at kval’e til Hawaii i København. Stort tillykke Morten og Brian. Jeg glæder mig meget over jeres resultater og er taknemmelig for at have fået lov til at være en del af jeres rejse. Godt gået:)

CaptureDer er ingen tvivl om, at miljøet på Team Kona Sprit holdet har været med til at hæve mit niveau. Jeg har dog holdt fast i min coach gennem mange år, Tommy Torpedo. Vi har efterhånden haft et eminent samarbejde siden 2009. Træningsbetingelserne har fået et nyk opad, og der har jævnt over derfor været lidt højere kvalitet på træningen i år.

Til sidst vil jeg sige tak til dem, der har hjulpet mig på vejen. En særlig tak til Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto, der har været en uvurderlig hjælp, da min krop i år ikke rigtig har villet modtage den træning, den er blevet budt, hvilket har resulteret i en overbelastet fod. Men ved hjælp af Laserbehandling, massage, styrke-/udspændingsøvelser samt kiropraktorbehandlinger lykkedes det lige akkurat at genvinde den fornødne styrke i foden. Cykelfavoritten har tunet min cykel til et niveau, jeg aldrig tidligere har prøvet. Tak fordi I holdt mig ud, ”Pernittengryn”. AC Sport kunne i sidste øjeblik hjælpe mig med en top Sailfish våddragt, da min egen blev træt :)

 

Race Report Challenge 1/2IM Herning-Billund

FørStart HerningEndelig var det min tur til at komme i gang med sæsonen 2016. Det har desværre varet lidt længere end beregnet og kostet to konkurrencer her i løbet af foråret. En skade i min venstre fod har holdt mig fra at løbetræne fra uge 11. Og frem til uge 18 hvor en gradvis løbetræning kunne starte. Jeg var nede at løbe 1 km Og i sidste uge 22, toppede jeg med en rolig tur på 18 km i 4:50 min/km tempo.

Spændings niveauet var derfor højt, men jeg glædede mig alligevel meget. Min svømmeform og cykelform fejler ikke noget men er faktisk ret højt, årstiden taget i betragtning. Som sedvanlig havde jeg en snak med min Coach Torpedo fredagen inden racet for at læge en Game plan. Jeg far fast bestemt på at udnytte min gode cykelform og min nye cykel 100%. Men det var mig og Coach ikke helt enige om, hvilket medførte en adfærdsregulerende samtale, hvilket gav rigtig god mening. Planen blev så at svømme op mod mit bedste, cykle konservativt pga. manglende løbetræning, og for at sikre jeg i det hele taget kunne gennemføre det afsluttende løb

Min svømning lykkedes næsten, jeg kom rigtig godt fra start men trak mig en smule når gruppen skulle etableres og var ikke super god til at navigere, da jeg svømmede ca. 1500 meter selv. Jeg kommer dog godt ud på cyklen og det ruller godt, dog er min puls meget høj ”160” hvor den burde ligge i området 148-150. Beslutning! Hold af, så pulsen falder til ro. Den stabiliserer sig så ved 143-146 hvilket jeg vælger at holde den på resten af vejen. Jeg kører derfor med et godt overskud på cyklen, dog er de sidste 10 km hårde da de foregår i konstant modvind, til gengæld er det meget af den. Det er dog heldigvis ens for alle.

T2. Jeg er faktisk meget spændt på hvordan det bliver at løbe gennem hele skiftezonen på bare tæer. Nogle dage gør det ondt bare at gå uden sko Jeg lister mig gennem og får løbeskoene på. Jeg synes det mærker lige hårdt nok ude på løbet og tænker, det bliver langt i dag. Så kigger jeg på mit ur. 3:45 min/km. Det kunne være en forklaring Jeg sænker farten til ca. 4:08 og holder km tiderne. Midt løb går for at sige det. ”uforskammet godt” set i forhold til min løbetræning de sidste mange uger. Jeg gennemfører med 4:06 min/km, meget tilfredsstillende.

løbBillundJeg kan dårlig gå i dag☺ men det tager jeg med, og i morgen er det nok bedre. Det blev igen i år en 2 plads efter en meget overlejen. Preben Jacobsen fra Århus. Preben du er i en klasse for dig selv. Hatten af for det. Og til alle der fulgte os på dagen. Det ville ikke være det samme uden jer. Af hjertet tak, både dem der fysisk var til stede og dem der fulgte med via Facebook eller andre medier. Og Team Kona Spirit, hvor vi har et træningsmiljø der gør træningen til en inspirerende og positiv oplevelse, også selv om det bare er MEGA hård træning. Vi er alle med til at flytte hinanden, og vi hæver konstant niveauet.

En særlig tak til Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto for at hjælpe mig gennem min skade, og i det hele taget holde min krop smidig så den kan holde til den daglige træning jeg byder den, og det er ikke så lidt☺ God vind, vi ses der ude.

 

Race Report DM ½ IM i Ålborg

11904719_10154207462958146_3016230363504727225_nMit hovedmål i 2015 har været DM på ½ IM i Ålborg. Det har ikke lige kunne lade sig gøre at træne til den fulde distance eller have det fokus, der skal til for at køre den fulde distance i år. Men så er det jo dejligt alligevel at kunne fokusere på den ½ distance.

Træningen gennem sommeren har været god og målrettet, og der har været særlig fokus på at hæve svømmeniveauet og komme tilbage til tidligere års løbeform. ”Læs undgå skaderJ” så kontinuerlig løbetræning kan gennemføres.

Resultatet i Ålborg viser da også tydeligt, at dette har haft effektJ Jeg svømmer min til dato hurtigste svømmetid på den halve distance. Fokus har været navigation, core træning og at holde til at svømme med på de første 250-300m og stadig kunne svømme med, og vupti gik man fra en tid på de 32 min i Herning til 29:03 i Ålborg.

Det blev en våd og glat start på cykelturen, der var mange punkteringer, og mange der rutsjede af cyklen, jeg var selv ved at ryge i asfalten inden den første km var tilbagelagt, det gjorde, at jeg forstod, der skulle holdes en lille smule tilbage i de ”rigtig” mange skarpe sving, der konstant tog farten ud af cyklen. Jeg har dog en Game-plan og holder mig til den på cyklen. Der er ikke mange, der kommer forbi, dog er der nogle der flyver forbi: ”Brian Eriksen” et imponerende cykelniveau du holder. Vi ses på det afsluttende løbJ

Cyklen er den næste gåde, der skal knækkes, jeg cykler stabilt, med overskud og de watt der skal til, det kommer dog ikke ud i km/h. Det bliver mit næste fokus. Cykelniveauet skal hæves til næste sæson.

I T2 er jeg frisk og er klar til at give den en over nakken på løbet. Planen er hele tiden at løbe progressivt, og der er gode muligheder for det, da der ligger flere konkurrenter indenfor rækkevideJ Det varer dog heller ikke længe, inden de første bliver hentet, og det øger motivationen, jeg må dog indrømme det var sejt i modvinden nede på havnen. Omvendt havde vi en hånd i ryggen på vej hjem. Benene bliver ved med at være positive, og jeg øger som planlagt efter de første 10 km.

Sidste omgang bliver løbet 8 sek. Hurtigere pr. km end den første, det er godt, dog ville det have været muligt at gå dybere, hvis jeg havde haft nogen til at presse mig på løbet.

Alt i alt en rigtig god dag. Pr. på svømningen er det største plus, og et løb der sad lige i skabet, et lille minus ved cykeldelen, men det kan der arbejdes med. Og det er faktisk den hurtigste tid jeg har kørt påden halve distance siden 2011;)

Det bedste ved denne sæson er at have haft muligheden for at træne uden at tage hensyn til skader. I sær løbet er forbedret fra de sidste par sæsoner. En stor del af æren for, at dette er lykkedes, må tilskrives den hjælp og behandling jeg har fået af Silkeborg Rygcenter. Gennem hele året har jeg fået forebyggende behandlinger. Og gennem den sidste 5 uger lange tunge træningsperiode mod DM, har jeg en gang om ugen haft forebyggende behandling, og jeg har derfor kunnet tage hånd om de ømheder, der kommer med de træningsmængder, jeg byder kroppen, inden det har udviklet sig til overbelastningsskader.

Nu må vi se om kroppen når at restituere til Silkeborg triathlon, der er desværre sneget sig en forkølelse ind i systemet, og lige nu bliver kroppen straffet en smule for søndagens strabadser.

Tak for en god weekend, og tak for super support fra alle de fremmødte venner og bekendte, familie og SMT’ere. I gør alle en forskel og er med til at dagen helt fantastisk.

 

Rigtig godt nytår:)

Nytår

Så har vi lagt 2014 bag os og med det taget hul på 2015, som helt sikkert gemmer på mange spændende begivenheder. En kort sportslig opsummering på 2014 skal vi alligevel have :) For mig vil 2014 stå som et år, der ikke helt levede op til forventningerne i forhold til de sportslige resultater. Årsagerne har været flere, men fra månedsskiftet maj/ juni og sæsonen ud har bentøjet drillet, hvilket resulterede i en meget beskeden løbemængde og nærmest ingen kvalitet, da det meste af sæsonen gik med genoptræning og at prøve at holde mest muligt gang i løbet. Det vigtige var stadig at få løbeskaderne til at hele. I den forbindelse skal der lyde en stor tak til Silkeborg Rygcenter, der hele vejen har behandlet mig og gjort det muligt at gennemføre konkurrencer i 2014. IM på Mallorca skulle være sæsonens højdepunkt, men blev desværre ikke helt det punktum, jeg ville have sat i 2014 med kval til Hawaii 2015. Set i bakspejlet var der dog meget læring i denne konkurrence. Gode konkurrencer er fedt, men der er mere læring i dem, der går mindre godt. Dog må jeg erkende, at det har taget lang tid at ryste den af sig, og der er mange tanker og spørgsmål, der har været rejst i eftertiden med det resultat, at det har drænet kroppen for en masse energi. Svarene skal findes i, at der i 2014 har været mange udfordringer rent sportslig set, men også udenfor sporten har der været forhold, der har krævet mere opmærksomhed, end jeg i første omgang har villet erkende.

Hvad så nu? I 2015 har jeg ikke sat mig som mål at køre en Ironman. Jeg vil i stedet fokusere på den 1/2 IM distance, og træningsmængden vil blive lidt mindre, end den har været de sidste mange år.

Dette skulle gerne give lidt mere tid i hverdagen, og jeg vil gerne åbne op for at dele min viden og erfaring med triathleter, der vil prøve kræfter med triathlon og de lange distancer. Hvis dette har interesse er i velkomne til at kontakte mig på mail. thgystad@yahoo.dk

Jeg håber, I alle er kommet rigtig godt ind i det nye år. Vi ses derude.

 

Ironman Mallorca 018Et af de store spørgsmål her nede er vandtemperaturen. Må vi svømme med våddragt? Eller bliver det uden? Her til morgen var jeg i havet og svømmede roligt 2 km uden dragt. Det gik rigtig fint, dog blev jeg lidt kold til sidst. Rygterne siger at vandtemperaturen er blevet målt til 25 og 23.5 grader. De 23.5 grader blev eftersigende målt langt ude, men aligevel. Temperaturen i vandet er på vej ned, og til natten får vi yderligere regnvejr der vil påvirke vandtemperaturen. Vi får jo nok endelig besked for hvad de beslutter sig for til race breafingen på fredag;) Dagen i dag er blev brugt til lidt let træning i alle dicipliner, inden en god gang massage her sidst på dagen. Som jeg sagde til massøren inden jeg gik. Jeg nød noget af det :) Der var noget at arbejde med. Ellers har dagen budt på lidt afslapning og lidt nørderi. Jeg har skiftet kasseten for at have den rigtige gearing til bjergene, hvilket betyder at den største kringle tæller 28 tænder. Det gør faktisk at jeg på flere af stigningeren kan træde den op på den store sveske foran, hvilket er rigtig fint. Ulempen er så at der springer flere tænder mellem gearene, og jeg kom derfor til at mangle den rigtige gearing til mit Sweetspot. Det er nemlig kringlen med de 15 tænder. Så ved hjælp af to kasseter fik jeg sammensadt den perfekte gearing til på lørdag;) En tankevækker. I går svømmede jeg 400 meter i IM pace i 25 meter bassinet her på Blue Bay Resort, og lige godt halvejs svømmede Marius op på siden af mig og svømmede med i 50 meter inden han stoppede. Jeg spurgte bagefter om det havde været hårdt at svømme med, hvorpå han svarede Neeee. Hmmm tænker man så….. Jeg tænker allerede til nyttår får farmand svært ved at holde de fødder. Fedt at følge den udvikling der er med de små poder:)

 

Så er vi på Mallorca

018Det er underlig som tiden flyver afsted. Jeg tænker tilbage på den novemberdag i 2013 hvor jeg tilmeldte mig IM Mallorca. Det var jo længe til, men nu er det altså kun dage inden kanonen skyder racet igang. Den sidste uges forberedelser i DK har forløbet godt, og vi har været begunstiget med fantastisk vejr. Dog med et mindre vejrskifte sidst på ugen, men det har åbenbart ramt det meste af Europe, også Mallorca, hvilket nok er OK i forhold til temperatur og luftfugtighed. Jeg har været afsted til 40 km cykel + 8 km løb i dag, i en rigtig  god dansk sommer temperatur. Rammer vi den på dagen vil det være helt perfekt. Det skal nok blive varmt på løbet, da temperaturen stiger pænt opad eftermiddagen ;) Vi er inkvarteret på Blue Bay Resort i San Picafort, hvilket er ret ideelt for os+. Lidt udenfor byen, så vi er skærmet fra larm og virak, og der er rigtig gode træningsfaciliteter på resortet med fitnesscenter, eget 25 m bassin med baner og et andet for børnene. Perfekt med de to vandhunde vi har med :) Jeg var ud ad det første ben på cykelruden i dag, og ud til vendepunkt er den faktisk pænt kupperet, jeg blev glad for min 28 kassete i dag, og mener også mit hjulvalg er perfekt med 404 foran og 808 bag. Den del af cykelruden jeg har prøvet i dag er ret åben og vindfølsom og på tilbagevejen var jeg oppe på de 65 km nedad bare ved at rulle, og kunne godt mærke vinden i sejlene, så for min del er 404 foran det rigtige set up. Jeg tror cykelruden bliver meget krævende på lørdag, allerede efter 20 km er der fakrisk en lang stigning. Her skal vi jo nok passe på ikke at være alt for rundhåndet med kræfterne, da der kommer væsentlig større udfordringer senere på ruden;) Totalt set små 1400 højdemetre inden løbeskoene skal snøres. Men små Hobbiter har det bedre med højdemeter end sekundmeter ;) I morgen tidlig skal havet prøves, så får vi en status på vand temperatur og svømmeforhold. Der kommer en update herom på siden i morgen. God vind til jer alle.

Sidste face i forberedelserne til Ironman Mallorca

copy-b11a1a212b6bf522a33395810d68e68848e4093eSå er der blot 2 uger til Ironman Mallorca, og nok en træningsuge på + 20 timer er ført i bogen. Kroppen begynder at tage form, og vægten begynder at indfinde sig;) Denne uges træning blev afsluttet i dag med årets længste X træning 100 km cykel + 10 km løb + 40 km cykel + 8 km løb. Der var rigtig gode takter i dag, til trods for trætte ben på den første omgang på cyklen. De første 100 km på cykel blev kørt rigtig jævnt i IM zone og jeg er sjældent kommet så frisk af cyklen, hvilket gav en rigtig god fornemmelse ud på første løbetur. Jeg var også heldig at have Brian Eriksen med på de første 4.5 km, det var rigtig fedt og god inspiration. Som altid er det hårdt at komme i gang på anden cykeltur, hvor ballerne hænger helt oppe ved ørerne :) Brian kom også med ud på anden cykeltur og de 40 km. Heldigvis kom der gang i “benern”, og ballerne faldt efterhånden ned på plads, så der igen kunne trædes. De sidste 8 km løb gik ligeledes let, på samme måde som de 10  første km. Dataene fra dagens træning har jeg valgt at holde for mig selv;) Dog er jeg ret sikker på, at jeg kan drille de fleste :) Det ser ud til at Coach Torpedo og Hobbiten igen klokker formen ind ;) Nu er der blot en træningsuge tilbage her i DK, inden færden går til Mallorca, hvor der stadig er meget varmt i forhold til årstiden, vandtemperaturen er stadig høj, og det er heller ikke sansynligt, den vil falde, når man nørder i vejrudsigten for den kommende periode. Jeg glæder mig til at komme derned, det bliver lækkert at blive varmet igennem, og i forhold til at forberede mig på varmen, vil jeg i løbet af denne sidste uge lægge enkelte træningspas indendøre for at forberede kroppen på den varme, der er dernede. God vind. Vi ses der ude.   Ironman Mallorca cropped-Motionsbilleder429635.jpg Så er der kun 2 ½ uge til IM Mallorca. Træningen går rigtig godt nu, om end jeg er fuldstændig bøjet. Træningsmængden ligger i disse uger på +20 timer, hvilket er max af, hvad jeg kan tåle ved siden af familie og arbejde. Det er den sidste rigtig hårde uge, inden der skrues lidt ned for mængden, og belastningen letter en smule. Så skulle overskuddet gerne komme tilbage inden længe. På søndag står den på X træning 100km C + 10km L + 40km C + 8km L, hvilket jeg er meget spændt på, da det er lang tid siden den sidste X træning. Træningen vil foregå i Resenbro, så skulle der være en venlig sjæl, der stadig ikke har fået nok af Resenbro runden og er frisk på et hårdt træningspas, ville det være fedt, hvis der var flere, der kiggede forbi på søndag. Jeg starter kl. 08. fra det hemmelige hegn:-) På Mallorca er der stadig varmt. I sidste uge og i denne uge ligger dagtemperaturen konstant på + 30 grader. Torsdag lover de dog 36 grader. Så varmt behøver det ikke at blive på race day;) Jeg er normalt god til varme, men da vi først ankommer 5 dage inden racet, er der ikke tid nok til at tilvende kroppen til de 36 grader. Til gengæld er vandtemperaturen 26 grader, hvilket betyder, at svømningen lige nu ser ud til at skulle foregå uden våddragt. For mig er det helt fint, da jeg havde en rigtig god oplevelse fra svømningen på Hawaii sidste år:) Óff Season For mange er sæsonen nu overstået, og det er tid for en velfortjent og tiltrængt hvileperiode. Jeg har dog tilladt mig at komme med nogle fif til, hvad du med fordel kan bruge denne periode til. Link til: Off Season   Race Report Silkeborg triathlon IMG_1383[1] Sikke en dag vi har haft her i Silkeborg. Som den nørdede triathlet man er, har YR og DMI været flittigt besøgt her den sidste uge. Ca. hver anden time de sidste par dage. Og man må sige, vi har været heldige i dag. Nærmest ingen nedbør og en rimelig temperatur ;) Det var mere, end vi kunne forvente i forhold til prognoserne. Silkeborg triathlon er noget ganske særligt, hvorfor jeg glædede mig til racet i dag, selv om jeg vidste, det ville blive en udfordring oveni tung IM træning. Et tilbageblik på dagens konkurrence viser dog nogle gode takter. Svømningen gik godt, en del skubberier de første 250 meter, derefter svømmer jeg med stort overskud. Et godt skifte i T1 og ud på cyklen med flere skarpe konkurrenter, fedt. På cyklen går det jævnt, jeg holder dog lidt tilbage på de første stigninger, da jeg føler mig lidt tung i benene. Cyklen bliver stillet i T2, og det er gået OK. Et hurtigt skifte men Ak ak ak Jeg laver en Rookie fejl og glemmer at tage mit nummer på…. Hele vejen tilbage gennem skiftezonen efter nummer og så af sted igen :( Ud på løbet bemærker jeg hurtigt, at benene ikke vil helt, som jeg vil. De er stive og tunge, og der er dømt “damage control”. Silkeborg er et rigtig skidt sted at have stive løbeben, da løberuten er meget hård. Men jeg trækker den aligevel hjem med 4:0 min/km. Det holder til at vinde min agegroup og en samlet 11. plads. Øv lige at ryge ud af top 10. Så kan man jo glæde sig over, at der yngler i de helt små rækker ;) Sønnike Marius bliver en samlet nummer 2 og vinder sin Agegroup i dag. Super flot. Men det vigtigste af alt, han kan virkelig godt lide at deltage i tri stævner. Farmand håber det bliver ved ;) IMG_1384[1]Tak til SMT for en dejlig dag. Et super arrangement med mange glade mennesker og flotte præstationer på alle niveauer. Det er det, der er det fede med triathlon. Det handler ikke kun om konkurrencen mod de andre, men faktisk meget om din egen konkurrence og udvikling ;) Link til film fra dagens event Silkeborg Triathlon       KMD IM Kbh./ Silkeborg triathlon 0476_39393 Sidste weekend var der KMD IM Copenhagen med deltagelse af mange SMT’ere. Vi var en del, der var taget der over for at heppe og være tilskuere til et fantastisk event. Det var dog lidt underligt ikke selv at være til start, da jeg jo har kørt derovre tre gange. SMT gjorde sig bemærket med rigtig mange gode præstationer på en dag med skiftende vejr. Der var især to, der opnåede det mål, de har kæmpet for at nå i et helt år. Kæmpe stort tillykke til Søren Peter Kunø og Tom Kisbye. Det bliver spændende at følge jer på Hawaii til oktober. Silkeborg triathlon. På søndag er der igen Danmarks smukkeste triathlon, der foregår her i Silkeborg ved Almind sø. For mange er dette sæsonens sidste event, og for nogle af os er det en konkurrence på vej  mod dette års store mål. Jeg glæder mig rigtig meget til på søndag. Jeg har ikke kørt Silkeborg triathlon siden 2008, så derfor glæder jeg mig igen til endelig at køre på hjemmebane:) Jeg stiller op på den 1/4 distance og er spændt på, hvad dieselmotoren kan klare på denne distance her i en periode, hvor det står på forholdsvis tung træning til IM Mallorca i september. Forberedelserne kører nogenlunde, som det skal. Efter en periode, hvor mit højre knæ har drillet en smule, kan det nu holde til den træningsmængde, der skal til for at blive klar til IM Mallorca. Og de sidste par uger er det blevet til +17 timers træning. Det medfører lidt træthed i kroppen og gør, at der nogle dage er masser af power i benene, mens jeg andre dage dårligt kan træde en bule i en blød hat. Men det er jo sådan det er i denne fase, hvor der bliver trænet igennem for at stå klar på dagen. Lige nu tænker jeg, at jeg nok skal blive klar, til trods for lidt manglende mængde på løbet. Det, der er værd at mærke sig, er, at der er jævn fremgang i alle discipliner;) Vi ses i Silkeborg på søndag, det bliver hyl;)   Trænings update db8f236badafdf634b0637c401293e5d7b2c9b33Det har været stille et stykke tid her på side, og det skyldes dels sommerferie, men også frustration over skader der ser ud til at følge mig i år. Efter Ålborg fik jeg rigtig ondt i mit ene knæ. Meget frustrerende efter 6 ugers behandling og genoptræning efter en fiber i min venstre læg. Nu ser det efterhånden ud til at jeg er ved at få bugt med knæet. Den seneste periode har derfor igen stået på skåne program i forhold til løb og mange behandlinger ved Silkeborg Rygcenter, nye øvelser der hjemme. ;) Hvad skulle man eller få aftenen til at gå med. Denne uge er således den første uge længe hvor det har stået på næsten fuldt program, og det er gået godt. Jeg kan stadig mærke knæet, men det bliver hele tiden bedre til trods for god træning. Denne uge har således but på Ca.17 timer træning hvor den toppede i dag med 160 km i rolig tempo, alene i noget som må betegnes som det dårligste vejr i rigtig lang tid. Jeg nåede hverken i kirke, eller til Kirke kaffe i dag da tempoet ikke var prangende i det dårlige vejr. Til gengæld blev jeg i den grad vasket i regnvejret. Nu håber jeg på at de sidste 6 uger træning forløber planmæssigt, så jeg bliver fuldstændig klar på race day. Det er en rigtig spændende tid vi går i møde. Kbh. IM næste weekend, som jeg glæder mig til at se fra sidelinjen i år. Det er underligt ikke at skulle være med, da dette gennem flere år har været mit hovedrace. Det er nu mange her fra SMT der står på startstregen alligevel, og de ser alle skarpe ud. Jeg tror vi kommer til at opleve en stribe rigtig gode resultater over på øen næste weekend;) Jeg har tidligere skrevet om betydningen af en Game plan der handler om at tage hånd om de ting man kan kontrollere på den store race dag. Du kan finde dette på følgende link: Game Plan. Weekend om 14 dage er det Silkeborg triathlon der står på programmet, og her deltager også undertegnede på den ¼ distance. Det bliver spændende da jeg ikke har kørt dette race i flere år, da jeg jo har kørt i Kbh. Det bliver ikke prioriteret en topform til dette race, men jeg håber alligevel at gøre en god figur;) Vi ses der ude, og rigtig god vind til dem der skal dyste i Kbh på søndag om en uge. Go go go.   Race report IMG_1249 Så er sæsonen i gang. Det blev en sen start i år, da jeg var uheldig for seks uger siden, hvor jeg fik en fiber i min ene lægmuskel under intervaltræning. I forhold til løbet er det derfor stået på 6 ugers genoptræning med der tilhørende behandling ved Silkeborg Rygcenter. Det har været et hektisk forløb, som heldigvis lykkedes 100%. Dette gjorde det muligt at gennemføre DM ½ IM i Ålborg i weekenden. Jeg var nu meget spændt på hvor langt det kunne holde, det er altid lidt ekstra spænding over sæsonens første race. Hvordan er formen, hvor meget kan man presse på, hvor længe kan jeg være i den røde zone osv… Svømningen, som foregik i kridtgraven forløb uden problemer. Jeg manglede dog lidt selvtillid i vandet da mit svømmeniveau har været noget ustabilt gennem den sidste tid. Det har svinget fra rigtig godt til jævnt niveau. Jeg ramte nok det jævne i går, og kom ikke med i den rigtige gruppe fra start, da det blev svømmer rigtig stærkt fra start. Og så kommer man til at ligge et par procent for lavt i intensitet. Dette gjorde at jeg valgte at svømme en mindre gruppe op på anden omgang, men der var toget jo kørt. Til cyklen havde jeg store forventninger, da min cykelform længe har været rigtig god, og jeg var spændt på hvor hurtig jeg kunne cykel de 90 kilometre. Men der skal nogle race til, inden man rammer den helt til konkurrence, da kroppen skal vende sig til at det faktisk gør lidt ondt hele vejen. Min krop gik da også i race chok på et tidspunkt ude på cyklen. Ved ca. de 20 km kom en tidligere klubkammerat fra Århus forbi, hvor jeg tænkte jeg ville køre med. Det gjorde jeg så i ca. 10 km hvor jeg efter at have holdt øje med min wattmåler og antog en lettere gas blå farve i hovedet blev enige med mig selv om at det ikke var en god ide at blive ved med at hive de 280-300 watt i pedalerne. Det gik rigtig længe inden kroppen stabiliserede sig igen og jeg var nærved at have ødelagt min konkurrence på dette julenummer. På anden omgang blev der kørt meget mere fornuftigt på den teknisk hårde cykelrude og overgangen til løb gik forrygende. På grund af manglende løbetræning og hastighed, havde jeg på forhånd anslået et tempo på de 4:20 min/km da jeg mente at det ville benet kunne holde til. Det blev løbet i gennemsnit 4:11 min/km. De sidste 2 km blev løbet i 4:08 og 3:52 min/km, så jeg mener at jeg fik det optimale ud af racet med overskud hele vejen. Dog kunne det mærkes at det har manglet en del løbe kilometre i benene de sidste mange uger. Det der er rigtig positivt, er at det hverken under heller bagefter har været tegn på stivhed eller ømhed i lægmuskellen, så det lover godt for de kommende udfordringer senere på året. Dog er kroppen generelt øm og træt i dag ;) på den gode måde, for dem der kan lide det. Ellers blev der opnåede nogle imponerende resultater i Ålborg i går. I sær af Thomas Strange der vandt, og blev dansk mester i Elite Herrer. Stort tillykke med den flotte præstation. Imponerende;) SMT hev 3 medaljer hjem. Guld til Søren Peter Kunø, Guld til Bettina Nielsen og Sølv til Tina Thomsen Og i øvrigt var der mange Silkeborg atleter der igen gjorde det fremragende i weekenden. Tusind tak til alle SMT’ere for en fantastisk weekend i Ålborg;)   Ironman races I går var der IM dag hvor SMT havde atlether med både i ind- og udland. Anne, der debuterede på Fyn, startede rigtig fint ud, men blev indhentet af en akilles, der har drillet på det sidste. Det var ærgerligt, men jeg er sikker på, at Anne kommer igenJ I Nice havde vi flere afsted fra Silkeborg, og det har igen været en hård dag ved den Franske Riviera. Med lange stigninger og nedkørsler. Det ser dog ud til at nedkørslerne har været hårdere end opkørslerne. Tom Kisby var desværre nødt til at udgå efter et bekendtskab med en bjergvæg. Heldigvis kom Tom ikke alvorligt til skade. God bedring. Ellers ser det ud til, at både Jan Nielsen og Henrik Fyhn kom helskindet igennem dagen. Også de tidligere SMT’er Peter Mayntzhusen og Torben Lykke kom godt igennem dagen i går. Tillykke med nok et IM trofæ: ”You are an Ironman”. Race week Så er det endelig blevet tid til årets første race. Min sæsonstart er ikke blevet helt som planlagt, men sådan er det jo nogle gange, når man hele tiden ligger på grænsen af, hvad man kan tåle af træning i forhold til hvile og restitution. For en måned siden var jeg uheldig at få en fiber i min ene lægmuskel, og det har taget tid at komme over denne. Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth og Helene har da også ydet en ikke ubetydelig indsats for at hjælpe mig igennem, og for at jeg hurtigst muligt kunne genoptage min løbetræning. I sidste uge blev der således løbet 38 km, hvilket er det længste i flere uger. Formen er god, og svømmeniveauet er OK, cyklen kører stærkt, jeg mangler dog top end på mit løb, men det kan ikke være anderledes lige nu. Det vigtigste lige nu er at få en konkurrence, da dette altid flytter formen;) LG_Hjelm I sidste uge var jeg forbi en af mine samarbejdspartnere DDTri i Randers, og med hjem kom der en LG enkelstarthjelm og lidt XLab accessories, så jeg ikke længere taber mine flasker;)       XLab       Ny generation på vej Det er bare rigtig spændende og sjovt at følge de små poderJ I sidste uge vandt sønnike Marius 11 år sin første Duathlon konkurrence. En lille skole Duathlon på Funder skole for 4 klasse, på distancen 4 km løb – 8 km cykel – 2 km løb. Sådan der, og det varer ikke længe før farmand får kamp til stregen i bassinet;) God vind. Ses vi i Ålborg;) En Game plan Planning En Gameplan er et godt redskab og en god forberedelse når du skal ud på sæsonens hovedmål en Ironman konkurrence. I forbindelse med en Ironman er der uendelig mange faktorer der spiller ind, og vi kan ikke kontrollere dem alle, men derfor er det vigtig at tage kontrollen over de faktorer vi har mulighed for at kontrollere……Link   DEFEKT…… lægmuskel Der blev ingen tur til Tyskland i weekenden, som ellers var planlagt. For halvanden uge siden strammede min venstre lægmuskel til. Jeg troede den var klar, men under en løbetest her sidst på ugen, var der ingen tvivl om, at den var langt fra klar. Til trods for ihærdig behandling fra Lisbeth og Helene ved Rygcenteret er det ikke lykkedes at få den løsnet tilstrækkeligt til, at jeg kunne køre her i weekenden. For at få lidt ud af den gode form her i weekenden valgte jeg så at lave et dob. pas om lørdagen, hvor jeg svømmede 2800m med SMT “T1″ og  cyklede 81 km med 1/2 IM pace. Det blev et rigtig godt pas og en hård omgang på cyklen (240 watt), da temperaturen var lav og vinden hård. Men det giver jo bare ekstra ;) Nu når jeg selv ikke kan, er det fantastisk at se det høje niveau, der er i SMT. Vi har haft atlether med både i Hannover og i Haderslev. Begge steder er der opnået kanon resultater af atlether fra SMT. Stort tillykke til jer alle sammen. Keep up the good work ;) Links:

God vind til jer alle. Vi ses derude.   SilkeborgRygcenterUps and downs….. Uge 21 har budt på det hele. Efter at have haft en rigtig god træningsuge i uge 20 på 21.5 timer har der været lidt modgang i denne uge. Siden intervaltræningen på atletikstadion i tirsdags har jeg døjet med min ene lægmuskel, hvilket har gjort, at jeg resten af ugen har haft skåneprogram i forhold til løb. Heldigvis har jeg hjælp af kyndige behandlere ved Silkeborg Rygcenter ved Lisbeth Lantto hvor jeg har fået behandling, og der er god fremgang. Desværre nåede jeg ikke at blive klar til Brande mini tri her i weekenden, men jeg regner med at være klar til næste weekend ;) Dog er der heldigvis mange positive ting at hæfte sig ved. Jeg har været forbi Ikast og Lykke Sport ved Torben Lykke, en af min samarbejdspartnere. Her blev det både til en god tri snak og kiggen på en hel del Z3ROD tøj. Og i weekenden har jeg testet tri-dragten fra oSERIES, altså den der bliver benyttet til OL distancen. I dag har jeg testet den på de længere distancer og cyklede 151 km med den for at se, om puden var god nok til dette. Resultatet er positivt. Ingen siddesår eller øm bagdel ;) I torsdags var jeg ude for at teste formen til den efterhånden kendte øvelse her i Silkeborg, “Torsdags tons”, hvilket går ud på at hæve niveauet og at presse sig selv ud af komfortzonen. Det lykkedes ret godt i torsdags, hvor vi kørte cykelløb i 50 min med avg. speed på 42.1 km/h. Jesper Hansen vandt, dog må den moralske vinder være “lokomotivet”, Brian Eriksen. Jeg pønsede flere gange på at gå i udbrud, men man skal jo lige kende sin besøgelsestid, når det går der ud ad med 45 km/h…. Niveauet er generelt højt i klubben, det er super, og det flytter os alle. Venga venga venga. Nu håber jeg på en hurtig bedring i min lægmuskel, så jeg igen kan give gas på løbet og køre race den kommende weekend. Ud i solen og op i træerne. Ve ses derude.

299Så er uge 19 i bogen, og jeg konstaterer at jeg igen har haft en uge på + 17 timer. De har det været mange af her på det sidste ;)

Der har været mange positive takter i ugens løb. Uge 18 blev afsluttet med konge kryds i Them hvor jeg nok kørte det hurtigste jeg har gjort i flere år på denne tiden af året. Det til trods gennemførte jeg et kort kryds om torsdagen i denne uge med 5×6 km cykel + 4×2 km løb med gode watt tal og hurtige kilometer tider. Weekenden blev kronet med årets længste cykeltur på de 180 km inkluderet IM pace på de sidste 20 km. Tak til Buus og Rosted der gjorde mig selskab på 120 af dem ;)

Om jeg var træt efter de 180 km…. Det ved jeg ikke, men gad vide hvem der proppede 1 stk. CO2 patron, 1 stk. cykelslange, 2 stk. Gels og 2 stk. Powerbar ind i vaskemaskinen sammen med mit cykeltøj….

På grund af aflysning af 70.3 racet i Berlin har jeg været nødt til at lave en ny raceplan for forløbet mod Mallorca i september, men justeringerne er meget lille, så mon ikke det går.

Det slår mig dog at det ikke er længe til den 1 juni hvor jeg skal køre den første lange i Tyskland, så det er meget passende at formen den kommer snigende nu ;)

Men inden det skal vi have Brøns i ilden på Lanzarote i førstkommende weekend. Jeg håber du får en god oplevelse Jesper. Kør nu ikke for hårdt i modvinden….. Jeg glæder mig til at følge racet, desværre på distance og via computeren.

Og tillykke med de gode resultater til alle SMT’erne der fandt vejen til Løvel, hvor der blev afholdt DM Duathlon i weekenden.

God vind til jer ;)

XSæsonen nærmer sig hastigt og i morgen søndag, er det nogle stykker der tager ud på det første lange X træning. X træning er race specifik træning hvor man træner overgangen mellem cykel og løb…. Link: http://www.tg-triathlon.com/?page_id=280   En ny cykelforrCykelFavorittenetning åbner i Silkeborg. Butikken heder Cykelfavoritte og adressen er Søndergade 36, 8600 Silkeborg. Nick er en erfaren og kendt cykelmekaniker fra Silkeborg. Nu har Nick taget skridtet og åbner sin egen cykelbutik her i Silkeborg. Der afholdes reception i morgen fredag fra kl 13 til 17. Og fra på mandag den 31 marts åbner butikken i Søndergade 36. Nick har tunet min cykel op til de store konkurrencer, og det er næsten som at få en ny cykel hver gang. Kig forbi butikken, eller kig forbi Facebook side Cykelfavoritten. Link:  https://www.facebook.com/cykelfavoritten     441bba1b937f35a25b5c32943e2bd03d22d5276e Ugen blev som sædvanligt afsluttet med en lang cykeltur på i dag 130 km i dag med noget blandet vejr. Vi startede ud i godt vejr og sol, men fik senere fornøjelse af en god regnbyge, før vi afslutningsvis igen fik fornøjelse af solen på de sidste km. Det var dejligt og tiltrængt. Der er ved at blive kørt godt stærkt nu, men desværre havde vi et uheld i dag med et styrt i gruppe 1. Michael H. Sandfærd slog en kolbøtte over styret på sin cykel, da der under høj fart blev bremset i feltet, og Michael havnede i vejsiden. Michael havde slået sig i nakke, skulder og ryg og blev derfor hentet af ambulance. God bedring, Michael. Ugen har ellers for mig været en rigtig god træningsuge. Der blev klokket 16 timer træning i denne uge. Fremgangen fortsætter, og kroppen klarer mere og mere og modtager træningen bedre og bedre. I denne uge er også intervallerne gennemført næsten til punkt og prikke, og det er første gang siden uge 2 i år. Det kan godt mærkes, og kroppen er her søndag temmelig mør af træning. Når det er sagt, kigger jeg frem til en monster træningsuge med kort X træning og totalt 370 km på cyklen. Jo vi er i gang, dejligt men hårdt. Vi ses derude ;)   20x30-IMCF2586 2014 sæsonen har så langt været en udfordring med 5 ugers afbræk i træningen grundet en virus. Over de sidste tre uger har jeg stille og roligt skruet op for træningen og i denne uge har jeg været i stand til at gennemføre programmet og vupti er der registreret +17 timer på træningskontoen. ugen har både budt på kvalitet i alle discipliner samt en del mængde trænig. Resultatet er en meget træt men tilfreds triathlet her søndag ;) Ugen har lige toppet her i weekenden med 4,1 km svøm + 28 km rolig løb om lørdagen og her i dag 133 km i et forrygende blæsevejr. På et tidspunkt sad på hjul af Thiisgaard indtil wattmåleren viste 550 watt. Den får i for jer selv tænkte jeg, og slap mig ned i gruppe 2. Her havde vi i dag en rigtig fin, men hård tur i det barske forårs vejr. Ruden var lagt så vi havde sidevind ud og hjem ;) resultat af dette var en gruppe triathler der kom meget trætte hjem efter en hård tur. Samtidig er dette også årets længste tur for mit vedkommende. Nu skal resten af søndagen og mandagen inden svømning om aftenen bruges til at tanke depoterne så restitutionen går hurtigt. Næste uge bliver heller ikke en uge for de svage. God vind der ude.   db8f236badafdf634b0637c401293e5d7b2c9b33 Så er det NU. Den har været længe undervejs, men nu er den her. Min Facebook profil har ligget stille et stykke tid. Det har den, fordi jeg har gået og barslet med min nye hjemmeside. Men der kommer jo et tidspunkt, hvor man bliver nødt til at stoppe med at kræse om detaljerne og skubbe produktet ud over kanten, så det kan trykprøves. Siden kommer helt sikkert til at udvikle sig og bliver forfinet hen ad vejen, men det er jo kun spændende. Jeg håber, at denne side kan bringe både sjove og nyttige informationer, så det bliver en side, I kigger forbi jævnligt. Ydermere er det også et sted, hvor jeg har mulighed for at profilere min sponsorer og samarbejdspartnere.   Så god læselyst og god fornøjelse :)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply